Zbliża się nowy sezon turystyczny, trzeba zabrać się do roboty.
W tym temacie możesz pisać wszystko dotyczące portalu,
KTR-u, wypraw rowerowych i kajakowych.
Tym, czym chciałbyś podzielić się z członkami forum,
a co nie mieści się w innych tematach.
cos ostatnio cicho sie zrobilo na naszym forum rowerowym.
pochwale sie ze ostatnio wyposazylem mojego kellysa oxygena w nowe ogumienie typu slick 26/1.9 + nowe rogi tioga. zrobily mi sie male luzy w pedalach. pojechalem w miejsce w ktorym kupilem rower, pan serwisant powiadomil mnie ze gwarancja nie obejmuje kasowania luzow, tego oczywiscie sie spodziewalem po w/w miejscu zakupu roweru a to tylko jakies 5 min roboty. zamowilem wiec sobie na przetestowanie na allegro nowe platformowki, torbe pod siodlo continentala wraz z detka awaryjna i lyzkami do demontazu gum, pompke teleskopowa kellysa za 13,9zl.
zycze wszystkim cyklistom aby pogoda sie ustabilizowala wkoncu, jutro niestety w wolny dzien od roboty w bory tucholskie bede musial jechac samochodem.
lakoc
Ha, no to masz już limuzynę. Moi koledzy też jeżdżą Authorkami na slckach i sobie chwalą.
Ja mam Schwalbe Marathon XR. Są to b. dobre opony do szeroko pojętej turystyki.
Za to cieszę się bardzo że nasi klubowicze zaczynają jeździć w kaskach.
Brakuje jeszcze koszulek z logo KRT ale w najbliższym czasie będą.
kolejny tunning mojego roweru to doposazenie go w uchwyt na kierownice do palmtopa. konkretnie sprzet to mio p550m.
zainstalowana mapa to automapa xl 3.9.7.1, w miejskim gaszczu sprawdza sie rewelacyjnie, szczegolnie w nieznanym terenie, testowana glownie w warszawie i podkwidzynskich okolicach. dodatkowy atut to wifi, w stolicy sieci bezprzewodowych jest naprawde wiele. u nas natomiast tereny rekraacyjne na milosnej maja bezplatny dostep do netu. zrobilem z tym ustrojstwem przez ostatnie kilka dni 300 km na rowerze i ok 1500 km w samochodzie, polecam wszystkim niezdecydowanym. sam zbieralem sie z zamiarem kupna ok 2 lat.
pozdrawiam wszystkich kwidzynskich cyklistow,
lakoc
sprzet to mio p550m.zainstalowana mapa to automapa xl 3.9.7.1, w miejskim gaszczu sprawdza sie rewelacyjnie, szczegolnie
Ja mam p350 (bez wifi) rozmiary te same ale chyba nie odwazylbym sie zabrac na rower, bo jakos takie delikatne to urzadzonko sie wydaje :) (nie to co oki'owy Garmin zalany guma) Uzywam automapy 4.12 i przyznaje ze do poruszania sie po obcym miescie rewelacja. No i ostrzega przed fotoradarami
lakoc, na dlugo starcza Ci bateria? Moze to kwestia zlego sformatowania baterii ale moj sprzecik przy wlaczonym gps trzyma nie wiecej niz godzinke... troche malo jak na wycieczke rowerowa.
tez mam teraz wersje softu 4.2.1. w samochodzie jest duzo lepsza niz poprzednia przynajmniej jest taka bardziej intuicyjna jak TomTom.
jednak stara 3.9.7.1 na rower byla bardziej dokladna. napewno bylo wiecej zaznaczonych przynajmniej w podkwidzynskich okolicach lesnych drog tzw. kolein lesnych, bagien, ukrytych jeziorek ktorych nie ma na zwyklych mapach, do ktorych samochodem napewno sie nie dostaniesz a rowerem to oczywista sprawa. uchwyt na kierownicy w rowerze jest bardzo stabilny sprzet trzyma sie sztywno, oczywiscie jazda bez ext. typu skoki itp. bateryjka starcza srednio na 4 godziny bez ladowania z wlaczonym gps dokladnie tyle co podaje produducent.
pozdrawiam
lakoc
No to wreszcie wywołaliśmy temat, który dziś jest jeszcze nieco nieznany, ale niedługo będzie powszechny.
GPS - ja po długim zastanawianiu się, kupiłem Garminowskiego outdoorowca Colorado 300 z GPMapą.
Temat jest tak obszerny i ciekawy, że założę nowy wątek i tam będziemy mogli wymieniać doświadczenia
fajny bajer ten Twoj Colorado 300. masz wbudowany termometr czego u mnie w palmie brakuje a chcialbym to miec. chociaz zawsze mam na lapie jezdzac na rowerze protreka PRG - 50 z firmy casio. ale jak wiadomo zegarek umieszczony na lapie podaje bledne pomiary temperatury bo cialo cyklisty go ogrzewa.
oki44 jak masz moze zdjecie z przymocowanym GPSem do kierownicy zamiiesc tu prosze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum