Wróć do strony głównej KTR Forum Kwidzyńskiego Towarzystwa Rowerowego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprawy bieżące
Autor Wiadomość
oki44 
moderator

Wysłany: 2007-02-20, 01:42   Sprawy bieżące

Zbliża się nowy sezon turystyczny, trzeba zabrać się do roboty.

W tym temacie możesz pisać wszystko dotyczące portalu,
KTR-u, wypraw rowerowych i kajakowych.
Tym, czym chciałbyś podzielić się z członkami forum,
a co nie mieści się w innych tematach.

lakoc

Wysłany: 2007-05-10, 20:46   

cos ostatnio cicho sie zrobilo na naszym forum rowerowym.
pochwale sie ze ostatnio wyposazylem mojego kellysa oxygena w nowe ogumienie typu slick 26/1.9 + nowe rogi tioga. zrobily mi sie male luzy w pedalach. pojechalem w miejsce w ktorym kupilem rower, pan serwisant powiadomil mnie ze gwarancja nie obejmuje kasowania luzow, tego oczywiscie sie spodziewalem po w/w miejscu zakupu roweru a to tylko jakies 5 min roboty. zamowilem wiec sobie na przetestowanie na allegro nowe platformowki, torbe pod siodlo continentala wraz z detka awaryjna i lyzkami do demontazu gum, pompke teleskopowa kellysa za 13,9zl.
zycze wszystkim cyklistom aby pogoda sie ustabilizowala wkoncu, jutro niestety w wolny dzien od roboty w bory tucholskie bede musial jechac samochodem.
lakoc

oki44 
moderator

Wysłany: 2007-05-11, 01:56   

Ha, no to masz już limuzynę. Moi koledzy też jeżdżą Authorkami na slckach i sobie chwalą.
Ja mam Schwalbe Marathon XR. Są to b. dobre opony do szeroko pojętej turystyki.

Za to cieszę się bardzo że nasi klubowicze zaczynają jeździć w kaskach.
Brakuje jeszcze koszulek z logo KRT ale w najbliższym czasie będą.

lakoc

Wysłany: 2007-07-06, 22:25   

kolejny tunning mojego roweru to doposazenie go w uchwyt na kierownice do palmtopa. konkretnie sprzet to mio p550m.
zainstalowana mapa to automapa xl 3.9.7.1, w miejskim gaszczu sprawdza sie rewelacyjnie, szczegolnie w nieznanym terenie, testowana glownie w warszawie i podkwidzynskich okolicach. dodatkowy atut to wifi, w stolicy sieci bezprzewodowych jest naprawde wiele. u nas natomiast tereny rekraacyjne na milosnej maja bezplatny dostep do netu. zrobilem z tym ustrojstwem przez ostatnie kilka dni 300 km na rowerze i ok 1500 km w samochodzie, polecam wszystkim niezdecydowanym. sam zbieralem sie z zamiarem kupna ok 2 lat.
pozdrawiam wszystkich kwidzynskich cyklistow,
lakoc

Mega 

Wysłany: 2008-03-05, 18:06   

lakoc napisał/a:
sprzet to mio p550m.zainstalowana mapa to automapa xl 3.9.7.1, w miejskim gaszczu sprawdza sie rewelacyjnie, szczegolnie

Ja mam p350 (bez wifi) rozmiary te same ale chyba nie odwazylbym sie zabrac na rower, bo jakos takie delikatne to urzadzonko sie wydaje :) (nie to co oki'owy Garmin zalany guma) Uzywam automapy 4.12 i przyznaje ze do poruszania sie po obcym miescie rewelacja. No i ostrzega przed fotoradarami :lol:

lakoc, na dlugo starcza Ci bateria? Moze to kwestia zlego sformatowania baterii ale moj sprzecik przy wlaczonym gps trzyma nie wiecej niz godzinke... troche malo jak na wycieczke rowerowa.

lakoc

Wysłany: 2008-03-05, 19:38   

tez mam teraz wersje softu 4.2.1. w samochodzie jest duzo lepsza niz poprzednia przynajmniej jest taka bardziej intuicyjna jak TomTom.
jednak stara 3.9.7.1 na rower byla bardziej dokladna. napewno bylo wiecej zaznaczonych przynajmniej w podkwidzynskich okolicach lesnych drog tzw. kolein lesnych, bagien, ukrytych jeziorek ktorych nie ma na zwyklych mapach, do ktorych samochodem napewno sie nie dostaniesz a rowerem to oczywista sprawa. uchwyt na kierownicy w rowerze jest bardzo stabilny sprzet trzyma sie sztywno, oczywiscie jazda bez ext. typu skoki itp. bateryjka starcza srednio na 4 godziny bez ladowania z wlaczonym gps dokladnie tyle co podaje produducent.
pozdrawiam
lakoc

oki44 
moderator

Wysłany: 2008-03-06, 19:22   

No to wreszcie wywołaliśmy temat, który dziś jest jeszcze nieco nieznany, ale niedługo będzie powszechny.
GPS - ja po długim zastanawianiu się, kupiłem Garminowskiego outdoorowca Colorado 300 z GPMapą.
Temat jest tak obszerny i ciekawy, że założę nowy wątek i tam będziemy mogli wymieniać doświadczenia

lakoc

Wysłany: 2008-03-06, 20:25   

fajny bajer ten Twoj Colorado 300. masz wbudowany termometr czego u mnie w palmie brakuje a chcialbym to miec. chociaz zawsze mam na lapie jezdzac na rowerze protreka PRG - 50 z firmy casio. ale jak wiadomo zegarek umieszczony na lapie podaje bledne pomiary temperatury bo cialo cyklisty go ogrzewa.

oki44 jak masz moze zdjecie z przymocowanym GPSem do kierownicy zamiiesc tu prosze.

lakoc

oki44 
moderator

Wysłany: 2008-03-06, 21:02   

Posiada on wiele innych fajerwerków, ale przeniesiemy tę dyskusję już do odpowiedniego działu :mrgreen:

lakoc

Wysłany: 2008-03-06, 21:07   

wlasnie mialem Ci to zaproponowac, jako moderator mozesz przeniesc caly ten watek juz do odpowiedniego dzialu.
lakoc

oki44 
moderator

Wysłany: 2008-03-06, 22:17   

Wątek zostawię, reszta będzie już w nowym dziale.

lakoc

Wysłany: 2008-05-14, 20:37   

wlasnie okleilem moj sprzet rowerowy klubowymi naklejkami po lekkich modyfikacjach.

lakoc

oki44 
moderator

Wysłany: 2008-05-14, 21:21   

Tys piknie :mrgreen:

Odpowiedz do tematu